top of page

Марс - Магически управител на 2021 г.

Актуализирано: 3.12.2022 г.



Както ви е известно, съгласно окултната традиция, която аз прилагам и уважавам (виж повече за магическата година и управител тук), новият езотеричен управител на 2021 г. e Марс.


Днес, на 20 март, 2021 г. в деня на Пролетното равноденствие, той влиза в сила и сменя предишния такъв (Юпитер). Влиянието на Марс прогресивно ще нараства през периода от 20 март, 2021 г. до 20 март, 2022 г., когато ще достигне пика на своята сила.


Как точно действа Марс и какво да очакваме през 2021 г. в живота си?

Ако приемем, че Слънцето е вашата движеща сила и мотивация, т.е. представлява двигателят на вашата активност, то тогава мислете за Марс като за горивото, нужно на този двигател, за да работи. Той е олицетворение на енергичността, инициативността, предприемчивостта, на огнената стихия и вътрешната сила, която влагаме за постигане на цели.

Тъй като неговата сила ще се увеличава значително с всеки следващ ден, особено през втората половина на 2021 година, той ще подпомогне всички усилия, които влагате, ще ускори реализацията на замислите и ще засили активността ви.

Благодарение на Марс, вие ще имате възможност да вложите цялата си енергия и концентрация. Достигането на целите ще ви се отдаде много по-лесно - ще мислите по-дръзко, ще проявите повече решителност и ще имате достатъчно енергия и сили за това.

Успоредно с това, от негативна гледна точка, Марс може да подсили склонността към конфликти, да увеличи нервното напрежение, да ви доведе до преразход на енергия. Полагайте съзнателни усилия да търсите баланс при решаване на спорове от всякакъв вид и при разходване на личната ви енергия. Пазете се от прибързани и необмислени решения и действия.

Обърнете внимание също така, че м. май и м. декември 2021 г. ще бъде в пълен синхрон на месечния магически управител с годишния магически управител - Марс! Подобна, и дори още по-силна марсова енергия ще тече чак през месец март, 2022 г. Затова, възползвайте се максимално от тези периоди на изключително висока концентрация на неговата сила, ако трябва да се занимаете с дейности, съответстващи на тази планетна енергия. И отново - търсете баланс във взаимоотношенията, опитайте да избягвате и да не се въвличате в конфликти, сблъсъци или дори актове на насилие.


И така, новият магически управител на 2021 г. - Марс, който влиза в сила днес, в деня на Пролетното равноденствие:

- засилва и ускорява процеси, действа като катализатор; дава решителност в действията; облекчава реализациите; засилва его-процесите, насилствени действия.


- области на влияние на планетата:

полиция и военни структури, войни, спорт, технологии, машини, мъжка еротика, хирургия, физическа сила, смелост, защита, помощ при сваляне на врагове, агресивност, амбиция, конкуренция, конфликти, лична енергия, цели, желания, медицински проблеми, борба, победа.


- месеците май и декември от 2021, и особено март 2022, както и всеки един вторник през годината, може да използвате за подобни дейности и начинания/както и да сте осъзнати и се стараете да избегнете нежелани прояви в някои от негативните марсови проявления.


- вдъхновени и успешни в тези марсови области от живота ще бъдат Овните, Скорпионите (чийто втори управител е Марс), хората с асцедент Овен/Скорпион, силен Марс в хороскопа и родените през годините с езотеричен управител Марс – 2021, 2014, 2007, 2000, 1993, 1986, 1979, 1972, 1965, 1958, 1951, 1944, 1937).


Ако не виждате своята зодия, асцендент, година на раждане и не сте от късметлиите, които са в пълен унисон с планетното влияние на Марс през периода, това не означава, че нямате никакъв полезен ход. Познавате ли и осъзнавате ли добре същността на условията, създадени от неговото магично влияние, вие също можете да се възползвате, като насочите усилия и си поставите цели, свързани с конкретните дейности и области. Планетата-езотеричен управител на годината влияе на всички ни, правилата и силата ѝ важат за всички нас. Постарайте се да планирате и реализирате подходящите дела и се насладете на резултата от правилните действия в подходящия момент. Магическите условия ще ви помогнат така или иначе.


Пожелавам ви успешност, просперитет и много хармония!





56 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page