top of page

Венера – Магически управител на 2023 г.




В навечерието на на 20 март 2023 г., денят на Пролетното равноденствие, по традиция ви представям новата планета-езотеричен управител на започващата поредна планетарна/магическа година – Венера!

С настъпването на Пролетното равноденствие, тя е магическият управител, който влиза в сила и сменя предишния такъв (Слънцето – 2022 г.).


Влиянието на Венера прогресивно ще нараства през периода на новата магическа година (20 март, 2023 г. - 20 март, 2024 г.), като в края на периода ще достигне максимума на своята сила и влияние.


Както може би сте забелязали, всяка година е неповторима сама по себе си и има своите отличителни черти. Има по-значими години, има и по-малко значими, като това се отнася и в личен и световен мащаб. Някои са наситени с много събития, други са по-спокойни. Често на преден план пред нас застават въпроси от съвсем различно естество от тези, които са ни занимавали в предходните години, други области от нашето съществуване предизвикват и изискват сега внимание, мисли и действия. Това в изключително голяма степен се дължи на различните планети – магически управители, които се сменят периодично и оцветяват и насочват със своята енергия и влияние нашия свят и съществуванието ни.


Как точно действа Венера и как ще се прояви тя в живота ни?


- Венера отговаря за принципа на привличане във всичките му проявления. Не случайно я наричат „малкото щастие“ („голямото щастие“ е Юпитер).

- Може да я оприличим на един малък благодетел с прекрасна женска и пасивна енергия, който в най-общия случай ни носи радост и късмет.

- Венера е обобщение на разновидностите на любов в проявения свят, тя покровителства красотата и обичта, хармонията, приятелствата, взаимоотношенията с другия пол и връзките – трайни и романтични.

- Същевременно, тя способства и поощрява постигането на резултати, производителност във всичките ѝ форми и в този смисъл е свързана с нашите придобивки и приходи.

- Венера има отношение към следните категории/области от живота ни:

Благоприятства любов, брак, лично и бизнес партньорство, красота, приятелство, хармония, лукс, музика, удоволствие, чувственост, социални отношения, договори, визуални изкуства, развлечения, женска еротика, лични доходи.

- Всеки петък на предстоящата магическа година бъде особено зареден с възможности за събития и начинания, свързани с гореизброените и ще подпомага реализацията им. Възползвайте се като насочите съзнанието си към тези сфери на дейност или работете за постигане на подобни цели.

- Ако Слънцето ви се намира в Телец или Везни, или имате такъв Асцендент, или пък Венера е особено силна и добре поставена във вашата рождена астрологична карта, вие имате много шансове за изява и успехи през новата магическа година.

Същото важи и за родените през годините 2016, 2009, 2002, 1995, 1988, 1981, 1974, 1967, 1960, 1953, 1946, 1939, чийто езотеричен управител е Венера.


Годината е също така благоприятна за хората, които се занимават с изкуство: музиканти, поети, писатели, художници. Планетата насърчава хората да си сътрудничат, да общуват повече, да споделят красотата и да оценяват визуалните и музикални послания.


Венера символизира утехата и спокойствието, отклонението от силовите методи, желанието за решаване на сложни проблеми и конфликти чрез компромиси, взаимноизгодни споразумения. За разрешаването на съществуващите вече противоречията в световната политика и икономиката са нужни усилия и фактори от най-различно естество. Все пак, може само да се надяваме, че с помощта на Венера събитията ще се случват по-плавно и меко, отколкото в предишните години. Венера в качествата на знака Везни е известна и като дипломат и балансьор, поради което може да благоприятства и да търси мирни средства за разрешаване на съществуващите конфликти. Това ще има проявление и в личните взаимоотношения.


Настъпващата година е крайно подходяща не само за работа над миналите грешки, но и дава шанс да започнем живота си на чисто. Венера ще е благоприятна за личните отношения, за сключване на бракове и раждане на деца. Браковете, сключени в магическата година на Венера ще бъдат изненадващо здрави и трайни.

Специална препоръка за тези, които ще сключват брак е да избягват периодите, когато ще бъдат ретроградни планетите Меркурий и Венера. Също така е добре да избирате периодите на растяща Луна и да избягвате дните, когато Луната е намаляваща.


Внимание! Венера може същевременно да породи мързел, склонност към празен живот, сексуални излишества, харчене на повече пари за безполезни неща или луксозни стоки, за удоволствия и развлечения. Бъдете бдителни спрямо крайностите на чаровната господарка на 2023 година!


Пожелавам ви много хармония, успехи и щастие!



7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page