top of page

Рейки за растения

Актуализирано: 4.01.2021 г.


        Вие вече сте рейкист и вероятно се замисляте за всички аспекти на приложение на вашите умения. В продължение на предишната статия, където разгледахме как да използваме рейки в помощ на животните, сега ще насоча вниманието ви към растенията и всичко, което трябва да знаете, за да работите успешно с тях.

        И така, какви са възможностите, които имате за енергийна работа с вашите любими цветя и растения?

        Като всяко живо същество на земята, растенията използват същия тип жизнена енергия, за да функционират. Макар да нямат чакрална система, те също канализират по специфичен начин астралната енергия, която, подобно на топлината, водата и светлината, е жизнено необходима за съществуването им. Нещо повече, както вече е известно, те притежават особена сетивност и безпорно е доказано, че се влияят от емоциите, с които биват облъчвани, като според вида на това астрално въздействие (защото емоциите са част от астралния план) те може да залинеят или да процъфтяват.


Ползи от рейки за вашите любими растения

- Подобряване общото състояние на баланс.

- Ускоряване процеса на растеж и здраво развитие.

- Обилен цъфтеж и увеличаване продължителността на живот.


Как да работим с растенията.

       За саксийните растения най-добрия начин е да подавате рейки в областта на корените, като обхванете саксията с двете си ръце. Ако растението има достатъчно големи, с широка площ листа, като например фикус, трилистник и т.н. може да положите ръце двустранно върху тях.

         За да ускорите покълването и улесните процеса на растеж, можете да предадете рейки енергия на семената, които смятате да засадите, като ги държите между дланите си и направите съответните утвърждения.

        Друга възможност е да заредите с рейки енергия водата за поливане на растението, като сложите дланите си от двете страни на съда, в който тя се намира.

       Ако растението боледува, преди да пристъпите към рейки сеанс, опитайте първо да установите причината – може да е вследствие на паразит, или на неадекватна грижа (недостатъчно поливане или преполиване), неподходящо място, което не подсигурява нужното количество светлина и топлина и т. н. Направете нужното и се уверете, че сте подсигурили подходящите условия за него и че сте предприели мерки за обезпаразитяването му, в случай, че е било нужно. След това приложете цялата си любов и рейки умения, за да подкрепите неговото възстановяване.


      Разбира се, за разлика от рейки работата с хора, която изисква предварително съгласие, при растенията и при животните, естествено, не сме в състояние да поискаме такова за провеждането на нашия рейки сеанс. Все пак, най-малкото, което трябва да направим преди да започнем е, просто да изречем топли думи, да излъчим много любов към нашето красиво и уникално живо същество – любимото ни растение.

        Успешна работа и прекрасни резултати за вас и вашите цветя!



44 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page