top of page

Рейки в помощ на животните

Актуализирано: 4.01.2021 г.



Вашите Рейки умения могат да ви послужат успешно не само при работа с хората, но и за лечение и профилактика на вашите любими домашни животни.

Подобно на човешките същества, животните също притежават чакрална система, която функционира на аналогичен принцип – провежда, концентрира и разпределя жизнената енергия от астрален линеен тип до всяка една клетка, орган и система в тялото.

Използването на рейки енергията се основава на идеята, че всички живи организми използват по естествен начин жизнена енергия, преминаваща през тях. Когато тя е в достатъчно количество, циркулира без блокажи и достига свободно до всяка клетка от тялото, животните са здрави и балансирани, с по-малки шансове да се разболеят. Ако е ниска и не добре разпределена, определени органи и системи може да страдат от енергиен недостиг. В такъв случай, те може да проявят симптоми на стрес или да са по-неустойчиви на заболявания. Рейки може да ви помогне да поддържате оптимално ниво на естествената им жизнена енергия, да им помогнете да преодолеят заболяване или да ги хармонизирате.


          Ползи от рейки за вашите любимци

          - Подобряване общата им кондиция, естествено състояние на баланс.

          - Укрепване на имунната система.

          - Ускоряване на оздравителния и възстановителен период след операция или боледуване.

          - Повишава доверието между вас и вашия любимец.

        - Може да помогне за подобряването на поведенчески модели на вашия любимец чрез релаксация и отнемане на стреса.


         Как да работим с животните:

      Подавайте рейки главно по три позиции, следвайки доколкото е възможно чакралната система на животното - областта на главата и шията, средната част на тялото, задната част на тялото. Имайте предвид, че както и при хората, чакралната система се разполага по протежение на гръбначния стълб. Положете ръце в съответната област както следва, според вашата преценка за целесъобразност – едностранно, от горната или от долната страна на тялото, или пък едновременно от двете страни (горе и долу, или странично).

Ако знаете, че изпитва болка в определена област или орган, работете конкретно там. Следвайте познатите стъпки на рейки сеанса и използвайте обичайните и походящи в случая лечебни утвърждения, за да постигнете най-добър резултат съгласно целите на вашето въздействие.

В зависимост от вида и породата си, вашият пациент има своите видови и анатомични особености и различен размер. Ако работим с дребно животинче като хамстер, птичка и др. такива, просто ще е достатъчно да го подържим в ръце, като в същото време извършваме рейки сеанса.

При необходимост, може да работите и от разстояние, или с отлагане във времето, както го правите с човек, следвайки известните ви стъпки и да помогнете, дори да не сте непосредствено до животното в нужда.

В допълнение, можете да заредите с рейки енергия водата или храната на вашия любимец.

        

Разбира се, вие можете да допълвате посочените или да измислите свои собствени методи за работа с животните. Никога обаче не забравяйте, че:

        - Без значение дали сте техният стопанин или помагате на чуждо или улично животно, всяко едно е живо същество и има нужда да усети вашето добро отношение и положителна нагласа.

         - Препоръчително е преди рейки сеанса да изречете ласкава дума, да изпълните пространството между вас с обич, да опитате да установите предварително физически контакт и доверие, за да предразположите вашия безсловесен пациент!

         - Особено е важно да осъзнавате също така, че както и при хората, така и при животните има случаи на спешност, травми с опасност за живота, или друг вид тежки и специфични заболявания, които изискват задължително посещение и помощ от ветеринарен специалист. В тези случаи, вие просто можете да подпомогнете с рейки уменията си процеса на лечение. В подобни ситуации бъдете отговорни и адекватни.

       

Пожелаваме ви успех и удовлетворение във взаимоотношенията с любимците ви и с другите нуждаещи се от грижа и любов животни


98 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page